24 lutego 2022 roku armia Putina napada na Ukrainę. To pierwsza od dziesięcioleci sytuacja, która bez cienia wątpliwości jest w stanie zburzyć nie tylko europejski, ale i światowy porządek.Erdogan, w czasie wspólnej konferencji prasowej, oznajmia: – Szwecja musi spełnić pewne wymagania. Przede wszystkim Sztokholm musi wydać nam terrorystę Bülenta Keneşa.
Wyrok potrójnego dożywocia
Mężczyzna, którego wymienił turecki prezydent, od 2016 roku jest w Sztokholmie, do którego uciekł z Turcji.
– Nie jestem terrorystą. Jestem dziennikarzem. Cenię sobie demokrację, wolność słowa i pokój – zapewnia BülentKeneş, gdy do niego dzwonię.
udrażnianie zlewu Ursus, przepychanie
przepychanie kanalizacji w Ursusie, kanalizacja
przepychanie rur mszczonów,
wuko mszczonów kuchnia
wuko Józefów zlew
przetkanie zlewu Józefów czyszczenie kanalizacji
wuko brwinów, wuko czyszczenie
udrażnianie zlewu brwinów, toaleta
wuko pruszków,
wuko komorów kanalizacja deszczowa
wuko rembertów, ścieki
wuko falenica zlew kuchenny
przepychanie zlewu Ząbki,
wuko ząbki– Dlaczego Erdogan uwziął się akurat na pana?
– Myślę, że wymienił moje nazwisko, bo dobrze mnie zna i pamięta – mówi Keneş. – Poznaliśmy się jeszcze z 2001 roku, na początku jego kariery politycznej. To mnie udzielił jednego z pierwszych wywiadów. I choć trudno w to teraz uwierzyć, byłem wtedy pod jego sporym wrażeniem. Dziś on mnie nienawidzi, uważa za zdrajcę i chce mnie dopaść. Z kolei ja uważam go za skorumpowanego islamofaszystę.
Pracę w mediach Keneş zaczynał w dzienniku "Zaman" (czas - pol.).
– W najlepszym momencie mieliśmy 1,2 mln egzemplarzy nakładu – wspomina. – Nasza największa konkurencja, czyli dziennik "Hürriyet", ukazywał się w 350 tysiącach egzemplarzy. Żeby sprostać popytowi, mieliśmy sześć nowoczesnych drukarni w całej Turcji. Było tak do 4 marca 2016 roku. Wtedy wpadła do redakcji policja i nas zamknęła. Próbowaliśmy się bronić, ale nie jesteśmy przecież jakimiś partyzantami, tylko dziennikarzami.
Niepokój jest tak wielki, że Szwecja i Finlandia, bojąc się nieobliczalnej i morderczej polityki Rosji, postanawiają przystąpić do NATO.